Select Page

Category: Oche

Oche

 

Het dart oche, soms ook wel de "oche" of "werplijn" genoemd, is een eenvoudig maar essentieel onderdeel van elke dartopstelling. Dit is de lijn of markering op de vloer die de afstand aangeeft waar de speler moet staan om zijn darts te werpen. 

Het is van het grootste belang voor darters om achter de oche te blijven tijdens hun worp, omdat dit de juiste afstand en eerlijke concurrentie garandeert. Hoewel het een eenvoudig stukje tape of een fysieke lijn op de vloer kan zijn, heeft de oche een cruciale rol in het spel, waarbij nauwkeurigheid en consistentie de sleutel zijn tot succes op het dartbord. Het is een plek waar darters samenkomen, hun concentratie verzamelen en zich klaarmaken om hun pijlen naar hun doel te sturen, met de hoop op een perfecte score.

 

Afstand dartbord

In de meeste officiële dartwedstrijden wordt de oche op een afstand van 2,37 meter (7 voet en 9 1/4 inch) van het dartbord geplaatst.

Blogs over oche

Wat heb je nodig om te darten?

Het inrichten van een dart oche, ook wel bekend als de werplijn, is een belangrijk aspect van het darten. Een goed ingerichte oche zorgt voor een eerlijk spel en helpt darters zich te concentreren op hun worpen. Of je nu een dartbaan thuis wilt opzetten of een professionele dartwedstrijd organiseert, hier is een overzicht van alles wat je nodig hebt om een oche in te richten.

Read More
Loading