Select Page

Review: Winmau Joe Cullen 90%

Review: Winmau Joe Cullen 90%

In 2022 won Joe Cullen de finale van the Masters. Tijdens het kijken van die finale wist ik een ding zeker: Dit wordt mijn volgende setje dartpijlen. De sympathieke Cullen gooide een fantastisch toernooi en van zijn opkomst gaat menig darthart sneller kloppen. Daarnaast zien zijn pijlen (de Winmau Joe Cullen 90%) er fantastisch uit. Na de finale heb ik de pijlen dus ook direct besteld en een paar dagen later was het zo ver, een vers setje pijlen op de deurmat. 

Eigenschappen

De pijlen gemaakt van 90 procent tungsten en een gewicht van 23 gram lagen direct goed in de hand. Dit komt doordat de grip op meerdere punten van de barrel ligt. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen grip heeft bij zijn of haar manier van gooien. De grip is aangebracht door middel van verschillende types ingegraveerde ringen, zowel zwart als rood gekleurd. Optisch ziet dit er naar mijn mening fantastisch uit. De bijgeleverde shafts zijn de standaard Winmau Prism Force Black (inbetween). Deze zorgen voor een goede balans in de pijl. Persoonlijk heb ik deze vervangen voor de rode versie, de kleur waar Cullen het afgelopen jaar zelf ook mee speelde. Op het moment dat je met Cullen pijlen speelt, is er ook maar een dart flight die hierbij past: de Rockstar flights

Prijs en gebruiksgemak

De pijlen kosten tussen de 50 en 80 euro, afhankelijk van het type dat je koopt. Dit is een gemiddelde prijs voor een in mijn opinie bovengemiddelde pijl. Je kunt de pijlen makkelijk op elkaar gooien en bekenden die een beetje kunnen darten wisten raak te gooien met deze pijlen. Voor beginners lijken de pijlen minder geschikt. Dit komt doordat het zwaartepunt aan de voorkant ligt. Dit maakt het moeilijker om de pijlen recht in het bord te krijgen. Ook dit laat zien dat de pijlen makkelijk zijn in gebruik.

Kwaliteit

Kwalitatief gezien zijn de pijlen uitmuntend. Na een jaar intensief gebruik zijn er weinig gebruikssporen te zien. Ik deze pijlen daarom zeker aanraden voor de gemiddelde/ bovengemiddelde speler of voor de Joe Cullen fan. Mocht je met deze pijlen gaan gooien, vergeet dan niet Don’t Look Back in Anger van Oasis te draaien voor de echte Cullen experience. 

De Winmau Joe Cullen 90% aanschaffen?

Enthousiast geworden over de Winmau Joe Cullen 90% pijlen na het lezen van deze review? Schaf ze dan direct hier aan.

Winmau Joe Cullen 90% kopen

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *