Select Page

Category: Dartborden

Dartborden

 

Dartborden vormen het hart van elke dartwedstrijd. Ze zijn gemaakt van sisalvezels, waardoor ze duurzaam en zelfherstellend zijn. Het klassieke dartbord heeft 20 genummerde secties, beginnend bij de 1 en eindigend bij de 20, met het centrale bullseye in het midden. Dit bullseye is verdeeld in de binnenste en buitenste ring, elk met hun eigen waarde.

 

WAT KOST EEN GOED DARTBORD?

De prijs van een dartbord kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit en het type dartbord. Over het algemeen kun je een degelijk recreatief dartbord kopen voor ergens tussen de €30 en €80. Deze dartborden zijn geschikt voor thuisgebruik en bieden goede speelbaarheid.

WELK MERK DARTBORD IS HET BESTE?

Er zijn verschillende gerenommeerde merken op de markt die bekend staan om hun kwalitatieve dartborden. Enkele van de meest gerespecteerde merken zijn Winmau, Unicorn, Target, en Nodor. Deze merken hebben een lange geschiedenis in de dartwereld en staan bekend om hun duurzaamheid en speelbaarheid. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een dartbord van een betrouwbaar merk om teleurstellingen te voorkomen.

WAT KOST EEN PROFESSIONEEL DARTBORD?

Als je serieus bent over darten en op zoek bent naar een professioneel dartbord, kun je verwachten dat de prijs hoger ligt. Professionele dartborden, zoals die gebruikt worden in toernooien, zijn vaak gemaakt van hoogwaardige sisalvezels en kosten meestal tussen de €70 en €150. Deze dartborden zijn ontworpen om lang mee te gaan en bieden optimale prestaties.

WELK MERK DARTBORD KOPEN?

Het kiezen van het juiste merk dartbord hangt af van je budget en speelniveau. Als beginnende speler of voor recreatief gebruik zijn de eerder genoemde merken zoals Winmau en Unicorn uitstekende keuzes. Deze merken bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen voldoen aan de behoeften van de meeste spelers.

Voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een professioneel dartbord, raden we aan om te investeren in een hoogwaardig bord van een gerenommeerd merk zoals Winmau Blade 5, Unicorn Eclipse Pro of Target Nexus. Deze dartborden bieden optimale speelbaarheid en zijn ontworpen om lang mee te gaan, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor serieuze darters.

In conclusie, bij het kopen van een dartbord moet je letten op factoren zoals prijs, merk en kwaliteit. Het belangrijkste is om een dartbord te kiezen dat past bij je speelniveau en budget, zodat je kunt genieten van urenlang dartplezier en je dartvaardigheden kunt verbeteren. Onthoud dat de juiste keuze van het dartbord een investering is in je dartspel, ongeacht of je een beginner of een ervaren darter bent.

 

Blogs over dartborden

Het beste dartbord van 2023

Als dartliefhebber is het hebben van het beste dartbord van cruciaal belang voor een optimale speelervaring. In 2023 zijn er tal van dartborden op de markt om uit te kiezen, maar welke zijn de beste? We hebben de top 4 dartborden van 2023 voor je op een rijtje gezet.

Read More
Loading

Dartbord reviews

Loading

Dartbord merken

Type dartborden

Sisal dartbord

Het sisal dartbord (ook wel: Bristle Dartbord) is het meest voorkomende en populairste type dartbord. Sisal dartborden zijn gemaakt van sisalvezels en bieden uitstekende zelfherstellende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt in professionele dartcompetities vanwege hun duurzaamheid en prestaties. Het Winmau Blade 6 is een voorbeeld van een hoogwaardig sisal dartbord.

Elektronisch

Elektronische dartborden zijn voorzien van sensoren die de score bijhouden en automatisch berekenen. Ze zijn ideaal voor thuisgebruik en worden vaak gebruikt in gezelschapsspellen. Elektronische dartborden verminderen het gedoe met score bijhouden, maar sommige darters geven de voorkeur aan traditionele sisalborden vanwege de speelervaring.

Kurk Dartbord

Kurk dartborden zijn minder duurzaam dan sisalborden en worden meestal gebruikt voor recreatief darten. Ze zijn geschikt voor beginners en casual spelers. Kurk dartborden hebben de neiging om sneller slijtage te vertonen dan sisalborden.

Papieren

Papieren dartborden zijn de meest betaalbare optie, maar ze zijn ook de minst duurzame. Ze worden meestal gebruikt voor tijdelijke evenementen of als goedkope alternatieven voor thuisdarten. Papieren dartborden hebben de neiging snel te verslijten en moeten vaak worden vervangen.

Magnetisch

Magnetische dartborden gebruiken magneten in plaats van scherpe stalen punten. Ze zijn ontworpen voor kinderen of om veilig binnen te spelen. Hoewel ze minder gevaarlijk zijn, bieden ze niet dezelfde speelervaring als traditionele dartborden.

Trainings

Trainingsdartborden zijn speciaal ontworpen om te helpen bij het verbeteren van de nauwkeurigheid en het trainen van darters. Ze hebben vaak verschillende scorezones en doelwitten om te oefenen.

Staand Dartbord

Ook wel een Stand-alone Dartbord: Deze dartborden zijn ingebouwd in een staand frame en hebben vaak een scoreboard aan de zijkant. Ze zijn handig voor locaties waar wandmontage niet mogelijk is.